Oljebehandling for hår – hemmeligheten bak en naturlig skjønnhet! Oljebehandling for hår – hemmeligheten bak en naturlig skjønnhet!

Har du noen gang lurt på hva som skaper en naturlig skjønnhet og sunn glans i håret? Det er selvfølgelig olje! Olje er det som gir hår glansen og mykheten det har, og det er det som holder det trygt fra miljøfaktorer som sol, vind, fukt og hårproduserte produkter som skader håret. I dag er det som om hårolje har blitt synonymt med skjønnhet fordi det er et verktøy som kan brukes for å forlenge hårets levetid, samtidig som det både nærer og beskytter det.

Som håroljen kommer i mange former, er det mange forskjellige måter å bruke den på. Olje gir håret fuktighet, har en nærende effekt og beskytter håret mot miljøskader. Det er da ingen overraskelse at olje var et must i tidligere tiders skjønnhetsrutiner, og at det fortsetter å være en viktig del av det. Olje er et produkt som TruTribe vedlikeholder for å styrke og gi næring til håret.

Olje, og dens fordeler for håret

Oljen finnes i mange former som mandelolje, ferskenfrøolje, jojobaolje, olivenolje og arganolje, som har egenskaper som nærer, mykgjør og styrker håret. Alle oljene gir beskyttelse og tilfører fuktighet, mineraler og fettsyrer, og bidrar til å styrke og fornye håret. Oljer som har høye ulrikeasyremengder, som jojoba- og mandelolje, gir håret glans og mykhet, mens oljer med høye E-vitaminnivåer som oliven- eller arganolje, gir fuktighet og beskyttelse.

Dagens hårkjemikalier kommer til å tørke håret ut og skape ubalanse i naturlig produksjon av olje. I tillegg kan de faktisk gjøre håret vått og fettete, selv om de er ment å tørke det ut. Sørg derfor for å olje håret med jevne mellomrom, eller når det trenger det.

Tips for å olje håret

 • Bruk olje som er rik på mineraler og vitaminer for å forhindre at håret skades og blir tørt.
 • Bruk olje som har lavere mykningspunkt enn kroppstemperatur for å sikre at håret blir jevnt.
 • Bruk alltid kaldpresset olje som er frisk og ikke skadet.
 • Bruk olje som ikke former et hinne på håret for å unngå vekst inntrykk.
 • Hold håret tørt når du bruker olje. Olje og fuktighetsinnhold hjelper med å gi ekstra glans og mykhet.
 • Påfør olje i hårets spisser og bakhodet før du tar deg en tur i ovnen eller skyller håret med vann.
 • Påfør olje på tørt hår og la den virke over natten for å gi håret glimrende glans og blødhet.
 • Påfør olje på lufttørket hår for å holde hårstråene glatte.
 • For langt hår, oppløs olje i andre oljer som ferskenkjerneolje, olivenolje og jojobaolje, for det beste resultatet.

Bruk av olje mot håravfall

En annen stor fordel med olje som alle burde vite om er at det er veldig effektivt når det kommer til å behandle håravfall. Årsaken til håravfall er ofte mangel på fuktighet eller næring i håret. Oljen gir hårstråene inquegrity og næring, slik at de kan gro raskere, noe som resulterer i hår som er sterkere, sunnere og kraftigere.

Olje er en perfekt måte å bekjempe håravfall og skade på håret. Det hjelper håret med å bremse håravfall, bekjempe tørrhet og fukte hodebunnen. Olje fungerer også som en god tonic som nærer hårstråene og begrenser håravfallet.

De beste oljene for å behandle håravfall

 • Jojoba- og mandelolje: Jojoba- og mandeloljen kan hjelpe med å bevare auxetisk tissuet i foliklene, som sikrer at de vokser sterkere og sunnere hårstrå. Jojoba- og mandelolje er også rik på læringsforbindelser, noe som bidrar til å øke kollagenproduksjonen og beskytte huden rundt håret.
 • Olivenolje: Olivenoljen hjelper med å myke opp og tilføre fuktighet til hodebunnen, samtidig som den reduserer håravfall.
 • Arganolje: Arganolje eliminerer tørrhet og infeksjoner i hodebunnen og styrker håret, samtidig som den reduserer håravfall.
 • Ferskenkjerneolje: Ferskenkjerneolje forbedrer blodsirkulasjonen og regenererer foliklene, noe som resulterer i økt vekst av hår.
 • Kokosnøttolje: Kokosnøttolje kan penetrere hårstråene for å gi dem næring og redusere håravfall.

Olje er et produkt som ikke bare gir næring og frihet til håret, men det hjelper til å gi oss en naturlig gl