Hudekspertenes Anbefalinger: De 5 Beste Ansiktsserumene mot Rødhet

Ansiktsserum er livsviktig for rosaceaplaget hud. Ekspertene er enige: ingrediensene er aller viktigst når man skal velge et. De analyserte bestselgerne for oss og kåret en vinner. Sjekk ut de beste ansiktsserumene mot rødhet, anbefalt av spesialistene. Ved å velge ett av dem vil du ikke bli skuffet.

Hva bør et bra ansiktsserum mot rødhet inneholde?

De mest gunstige ingrediensene er de viktigste, spesielt:

 • vitamin C
  Det lysner opp pigmentflekker og jevner ut hudtonen, styrker kapillærveggene og gjør dem sterkere.
 • Vitamin K
  Lindrer huden og reduserer synligheten av utvidede blodkar, støtter opp rundt et sunt koaguleringsssystem.
 • Grønn te
  Øker blodsirkulasjonen og styrker blodkarene, som forhindrer at de utvider seg.
 • Kastanje
  Lukker blodkarene. Reduserer også antallet sprengte blodkar og forebygger mot at nye dukker opp i fremtiden.
 • Asiatisk Bacopa Moniero, eller Gotu kola
  Har lindrende effekt, øker blodtilførselen og stimulerer produksjon av kollagen og elastin.

Komponentene vi nevnte ovenfor finner du i serumene vi har oppsummert. Et annet avgjørende tips vi kan gi deg er at du bør unngå følgende om du sliter med rødsprengt hud eller utvidede blodkar:

 • syntetiske pigmenter
 • parabener
 • konserveringsmidler som SLS
 • alkohol

Disse ingrediensene kan irritere sensitiv hud og gjøre tilstanden på den dårligere.

TOPP 5 Ansiktsserum for Sensitiv hud ifølge Hudekspertene

1. Nanoil Anti-Redness Face Serum

Nanoil Anti-Redness Face Serum

Nanoilserumet er laget spesielt for rosaceaplaget hud, men fungerer også bra for moden og «normal» hud som sliter med hyperpigmentering. Den korte ingredienslisten bstår kun av kun naturlige ingredienser som er svært effektive på å motvirke edderkoppårer. Du trenger bare bruke serumet et par ganger før grovheten og de sprengte blodkarene blir mindre merkbare. Lindenekstrakten forebygger mot inflammasjon og lindrer huden, og har i tillegg en frisk duft. Når det kommer til ekstrakten fra den Indiske planten Punarnava kan vi fortelle at den bekjemper hyperpigmentering og jevner ut hudtonen, i tillegg til å forsinke rynkedannelse.

Bruk: Nanoilserumet kan brukes to ganger daglig. Det ødelegger ikke sminken din; det fungerer til og med som en fuktighetsgivende primer. Det har en lettvektig konsistens og absorberes raskt, så du slipper et kakete lag over ansiktet. Du finner mer informasjon på www.nanoil.no

2. Medik8 Calmwise Serum

Medik8 Calmwise Serum er ideelt for sprengte blodkar og sensitiv hud, og hjelper til i behandlingen av aknerosacea. Formuleringen er enkel og består kun av sju ingredienser, og akkurat som forgjengeren inneholder det ingen fargestoffer eller parfymer heller. Salvieekstrakt er hovedingrediensen som lindrer irritert hud. Det patenterte stoffet teprenon reduserer synligheten av sprengte blodkar og grovhet. Serumet gjør også huden mykere og mer motstandsdyktig.

Bruk: Bør brukes to ganger daglig. Du skal ikke påføre det i hele ansiktet derimot, det er en direkte topisk behandling. Det er en ting vi ikke liker med serumet, og det er den lille flasken. Den varer ikke lenge, uansett om du prøver å bruke så lite som mulig.

3. Pharmaceris N C-Capilix

Vi kan ikke gå glipp av Pharmaceris. Serumet er designet for rosaceaplaget hud, men også trøtte ansikt som er plaget av hyperpigmentering. Den naturlige formuleringen er ikke overlesset med for mange ingredienser. Vitamin C i serumet fungerer fantastisk i styrkingen av blodkarene og gjør huden mer motstandsdyktig. Avokadoolje tilfører fuktighet og reparerer huden, mens maisooljen har antirynke-effekt.

Bruk: Det kan brukes to ganger om dagen. Selv om det er ganske oljete vil det ikke etterlate noe lag. Serumet tar rundt en måned med regelmessig bruk på å fremkalle synlige resultater. Prisen og størrelsen er det vi liker best med produktet.

4. Janssen Cosmetics Daily Couperose Serum

Janssen Cosmetics tilbyr også ansiktsserum for rosacea, overfølsom og sensitiv hud. Ingredienslisten er ganske lang, men formuleringen inneholder mange naturlige stoffer som ikke vil føre til irritasjon. Blandingen av planteekstrakter fra kastanje, lakris og brennesle er de viktigste, og disse peetrerer inn i huden og styrker blodkarene for å gjøre dem mindre synlige i ansiktet. Andre stoffer som bisabolol og allantoin forhindrer inflammasjon og lindrer rødsprengte ansikt.

Bruk: Dette serumet likner på en slags gele og kan brukes to ganger daglig, men det er best å bruke det om kvelden fordi det har en tendens til å bruke tid på å absorberes, og kan også etterlate kliss i ansiktet. Produktet kommer i en flaske på 30 ml.

5. The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%

Dette er et skikkelig multitasker-serum fordi det fungerer bra for rosaceaplaget hud, sensitiv OG moden hud i tillegg til sunn hud som trenger litt ekstra pleie. Vitamin C i den skånsomme formen er hovedingrediensen som lysner opp hyperpigmentering og jevner ut hudtonen. Serumet jevner ut fine linjer og forsinker rynkedannelser.

Bruk: Du kan ikke bruke andre produkter med vitamin C i samme hudpleieregime. Den offisielle nettsiden forteller at det er best å unngå for mye soleksponering, så de anbefaler å bruke produktet om høsten eller vinteren. Enkelte brukere klager over en brennende følelse, men produsenten sier at dette er en helt vanlig reaksjon.