Hvilke produkter er de mest toksiske kosmetikkene?

Det går stadig flere rykter om hvilke kosmetikkprodukter som er mest toksiske, men det er ikke lett å finne ut av det og vet hva man bør unngå. Det finnes et uendelig antall kosmetikkmerker på markedet, med nesten uendelige antall produkter, slik at det kan være vanskelig å finne hvilke produkter som er farlige.

Heldigvis har det amerikanske miljøvernorganisasjonen Environmental Working Group (EWG) utarbeidet en liste over de 185 mest toksiske kosmetikkprodukte. EWG tilbyr gratis informasjon som hjelper forbrukere å ta mer informerte kjøpsbeslutninger og dermed bidra til å beskytte helse og miljø.

Resirkulerbare/Islandske EM-kosmetikkmerker som er farlige for miljøet

En av de største farlige ingrediensene som ofte brukes i kosmetikk er mikroplastikk. Mikroplastikk er sterkt miljøforurensende, men som forbruker er det vanskelig å avgjøre disse ingrediensene når du handler.

EWG har gang på gang stilt senatorene i Island til ansvar for å begrense bruken av mikroplast Asfaltlim fra kosmetikkmerker som er forurenserne og resirkulering av producere skadelige ingredienser. Senatorene må finne en måte å minske skadevirkningene av islandsk produsert EM-kosmetikkmerke ved å begrense bruken av kjemikalier som det senatsmedlemmet selv har kommet opp med.

De 185 mest toksiske kosmetikkproduktene

EWG har laget en liste over de 185 mest toksiske kosmetikkproduktene tilgjengelig i dag, som du bør unngå for å sikre miljø og helse. Listen inkluderer navnene på produktene som du ikke bør bruke, samt de toksiske ingrediensene eller kjemikalier i produktet.

Det første produktet som står på listen er Sally Hansen Hårfjerning Creme. Denne kremen bruker natriumthioglykolat som har vist seg å være en potensielt kreftfremkallende ingrediens. Det neste produktet på listen er Wella Professionals Flekkløse Profesjonelle Salongfarging, som inneholder organiske løsemidler som har vært knyttet til alvorlige helseplager.

Proffene ved å unngå de mest toksiske kosmetikkproduktene

Det er alltid best å unngå produkter som står på EWG-listen over de 185 mest toksiske kosmetikkproduktene. Ved å unngå disse produktene kan du være sikker på at du unngår unødvendige kjemikalier som helsen din og miljøet kan nyte godt av.

For det første er kjemikaliene som ofte brukes i kosmetikkprodukter potensielt skadelige og kan forårsake hudirritasjon og andre allergiske reaksjoner. Ved å unngå produkter som inneholder disse ingrediensene, kan du redusere faren for å utvikle kroniske helseplager.

En annen stor fordel ved å unngå de mest toksiske kosmetikkproduktene er at det hjelper deg å øke levetiden og vedlikeholde hudens generelle helse og utseende. Kjemikalier som ofte brukes i kosmetikkmerker, kan skade huden og føre til skader og tidlig aldring. Dette er en stor betydning fordi et produkt med toksiske ingredienser kan ødelegge hudens naturlige fuktbalanse, noe som vil ha mange uønskede konsekvenser i det lange løp.

Konklusjon

Det er viktig å skille de toksiske kosmetikkproduktene fra de tryggere alternativene. Det er lett å bli fristet til å kjøpe de mest populære kosmetikkmerkene, men det bør vurderes nøye siden de kan inneholde skadelige ingredienser. Derfor bør man alltid se gjennom EWG-listen over de 185 mest toksiske kosmetikkproduktene og unngå å kjøpe dem.

På denne måten kan man unngå å utsette miljøet og helsen til farlige kjemikalier og heller kjøpe produser som er bedre for miljøet og helsen. Hvis man vil forsikre seg om at man unngår disse toksiske produktene, alltid sørge for å lese ingredienslisten før du kjøper en kosmetikkprodukt og være klar over hva som faktisk er inneholdt.