Hvilken er din beste øyesminkelook og hvordan matche øyeskygger til øyenfarge?

Øyesminke er en av de sterkeste våpnene du har til å understreke vakkerheten, og det riktige øyesminkevalget får deg til å føle deg selvsikker og glitrende. Det øyeblikket du velger den riktige nyansen til øyenfargen din, blir ansiktet ditt omgjort. Å velge den beste øyesminkelooken for deg og hvordan du skal matche øyenskyggene til øyenfargen din kan være en stor utfordring. Les gjennom denne artikkelen for å lære hvordan du kan skape det beste øyemakeup looket og match øyenskyggene til øyenfargen din.

Hvilke typer øyenskygger er der?

Før du velger øyenskyggen som passer best for øyenfargen din, må du først forstå hvilke typer øyenskygger som finnes. Det er forskjellige typer øyeskygger som er utformet på forskjellige måter, for å hjelpe deg med å oppnå forskjellige øyemakeup looks. Det finnes fire hovedtyper:

  • Pudderøyenskygger er veldig uinteressante å jobbe med, men de er veldig lett å blande og gir en mykt matt finish.
  • Creme skygger er også en bærbar og lett skygge å bruke som er lett å smelte i øyelokket ditt. Den gir deg forskjellige nyanser som gir et klar look.
  • Løse skygger legges lett på øyelokket ditt for å gi det lysende og strålende looket du ønsker.
  • Flytende øyenskygger er et flott alternativ for de som ønsker en lett å legge makeup som varer lenge og ser naturlig ut.

Hva slags øyenskygge passer til øyenfargen din?

Å velge den riktige øyenskyggen til øyenfargen din er veldig viktig for å få det beste ut av øyemakeup looket. Det finnes forskjellige nyanser som er designet for å fremheve hårfarge, hudtone og glans. Den vanligste regelen er å velge skygger som du vet skaper kontrast for øyenfargen din, men det er også mange skygger som kan være uventet komplimenterende når de brukes med forskjellige øyefarger. Ikke vær redd for å prøve nye farger eller komboer for å finne det beste øyemakeup looket som passer best for deg.

Blå øyne

Blå øyne går godt med jordfarger som brun, lilla, toppet med øyenskygging som gull, kobber eller brun. Pass på at du ikke overdriver det og går bort fra kontrasten. Ikke tenk på å dra for mye oppmerksomhet til øynene, men fokusér på å gjøre blå øyne dine enda mer attraktive. Lyse toner som lavendel, lysegul og blekrosa går også godt sammen med blå øyne. Uansett hva slags skygge du velger, kan du ikke gå galt med glitrende øyenskygger.

Brune øyne

I motsetning til blå øyne kan du velge forskjellige kontrastfarger som gule, oransje, lilla, korall og andre lyse toner. Ombre-looken med kontrastfarger er ideell for øyemakeup med brune øyne. Normalmente brukes et lyst hudfarget bunnlag, fremhevet med en rustig hjørne og et mer glitrende lokket. Brun ser også fantastisk ut som bunnlag med mørkere toner som grå, grønn, burgunder og sjokolade. Ombre-effekten kan lages med flere mørke og lyse toner for å skape det brede spekteret av farger.

Grønne øyne

Grønne øyne ser flotte ut når de er kombinert med grå, askeblå, lilla, toppet med khaki, sølv og andre metalliske toner. Denne kombinasjonen skaper en intens farge som virkelig glimter i øynene. Lignende som brun, kan også grønt ha en flott ombré-look. For å oppnå dette, må du bruke mer lyse toner og mer mørke toner. Hvis øynene dine er grønnhvite, så prøv se igjen å kombinere forskjellige toner av brun, grønn, sjokolade og rød til å skape et fargerikt look.

Gray øyne

Grey eyes kombineres ofte med dype farger som fiolett, himmelblå, turkis, rød, korall og jordfarger som brun. Lyse toner er gode for lyset i øynene. Bruk en basen når du jobber med grå øyne for lyset, og match opp med kontrastskygger som lilla og blå. Ombre-effekten hjelper også å fremheve grå øyne, men sørg for ikke å overbelaste øyelokket.

Hazel øyne

Hazel øyne er ekstremt vakre fordi de kan ha flere farger, så prøv å finne ut hvilken farge som stikk ut mest og match skygger til hver av fargene. For eksempel, hvis hjelålene er brunt og inni er gull, kan du match brun og gule toner, sammen med andre nyanser som sjokoladebrun, lysegul, lilla, og mørkeblå for å skape en fargerik øyemakeup look.

Når du skaper øyemakeup looks

Når du skaper øyemakup looks, start din øyemakeup prosess med en primer, som vil være grunnlaget for endelig look og alt du legger over dette. Påfør skyggerne med en fin børste til hele øyelokket. Lag enkeltoner på det mobile øyelokket, og bland. For å gi øynene et lys, men intens fargetegning, kan du passe en smøring av metallisk eye-shadow inn i midten av øyelokket for en