Hvordan velge makeup primer​

Makeup primer er et ansikt produkt designet for å forberede huden til å motta makeup. Makeup primer har som mål å forhindre og forlenge holdbarheten til foundation og kosmetikk. Den brukes ofte for å forbedre hudens utseende, formidle glød og glattre ut eventuelle uregelmessigheter. Primaer kommer ofte i forskjellige formuleringer, slik at du kan enkelt velge den beste tilpasset din hud og din foundation.

Hvorfor skal du bruke makeup primer?​

Makeup primer er det beste å bruke før en foundation sminke for å hjelpe til med å holde den på plass. En primer har en rekke andre fordeler, som å sleepe uregelmessige overflater og stamme porene for å redusere størrelsen. Primaer bidrar også til å forsegle produktet og holde det fra å absorbsjonere i huden. Videre forhindrer primaer at oljebaserte produkter blir akseptert fra huden, og hjelper dermed foundationen til å gli lett og forbli intakt. Primaer vil også passe på fuktigheten og fylle ut linjer og rynker for å skape et bedre baselag for sminke. Også, jo flere produkter du bruker i løpet av dagen, jo mer glattere blir huden.

Hvilke forskjellige typer makeup primer er det?​

Det finnes mange forskjellige typer makeup primaer som ulike personer kan glede seg over. Det er mange ulike slags formuleringer å velge mellom, hvorav noen inkluderer:

  • Silikonbasert – kosmetisk vannløselig silikonformel som er akseptabel hos sensitiv hud.
  • Aktivt – som inneholder anti-aging-ingredienser som ekstrakter fra planter som C- Vitamin.
  • Bryter ned – det unngår produktsammensetning og faller glatt på huden.
  • Vegansk – formulert uten dyretesting eller ingredienser av animalsk opprinnelse.
  • Matte – er perfekt for oljehud og forhindrer oljeakkumulering.
  • Mykgjørende – smale linjer glatte ut mens den samtidig gir en glød.
  • Krem-til-pulver – spesialdesignet for å forvandle makeupporten til en glatt overflate uten å etterlate en hvit film.

Hvordan velge riktig primer

For å velge den beste primer for din hud og ditt makeup-ser, må du ta hensyn til noen av de ulike primerne som er tilgjengelige. Primaer er klassifisert etter hudtype, mens ulike ingredienser kan hjelpe deg med å bestemme hvilken primer som vil fungere best for deg. Når du velger en primer, ta hensyn til hvilken type hud du har, hvis det er tørt, fett og sensitivt. Du trenger også å finne ut hvilke produkter som passer til din hudtype, som oljebasert eller vannbasert, dette vil til en viss grad avgjøre om produktet vil fungere for deg eller ikke. Det er også viktig å vurdere kosten av produktet. Primaer kommer i en rekke prisklasser, avhengig av hvilken ingredienser det innholder og hvilken merkevare det er fra.

For sensitiv hud, prøv en silikonbasert prima som kan dempe følsom hud, eller en aktiv primer med anti-aging-ingredienser. Hvis huden din tenderer til å produsere mer olje, prøv en oljeoppløselig primær eller en mattfinish-prima som absorberer overflødig olje. Er huden din tørr, velg en primær som er beriket med fuktighetsgivende ingredienser som hyaluronsyre, en spesiell type av fuktighetsgivende molekyler.

Hvordan bruke makeup primer?​

Til å begynne med, begynn alltid med en ren og tørr hud. Før du begynner å anvende primer på ­huden, sørg for å rense godt og tonne hud. Disse trinnene vil hjelpe deg med å fjerne alle organisk støv og olje. Kolbe et par dråper prima på toppen av håndflatene, deretter bruk finmasket kost til å distribuere det over ansiktet. Prøv å fordele primer gjennom hele ansiktet, inkludert nasolabialfolder og haken (hinne), som også briske overflaten på huden. For å unngå skorper, bruk et jevnt lag og hold en avstand på tre tommer fra ­huden. Når primaerg er lagt ut, gjelder det å la den absorbere huden. La primaer få hudens overflate til å oppføre seg på mykere, og prøv å la det få tre til fem minutter med å bevege seg før du begynner å gjelde makeup.

Du bør også huske å forlenge holdbarheten på primaer. Behov for å forstå hvordan sminken blir brukt på huden. Foundation har ofte tendens til å falle av, så for å opprettholde en primaer som er tilstrekkelig for å begrense dekningen, må du sørge for å forlenge holdbarheten til foundation gjennom hele dagen. Vær også forsiktig når du blander essence og dump primer, fordi dette kan skape en plastisk-lignende tekstur som kan skape en usunn sammensetning over huden. Slik sørger du for at makeup primære har en tilstrekkelig base å ligge på, og at overflaten opprettholdes glatt og glødende. .

Konklusjon.

Nå som du har alle de nødvendige tipsene til hvordan du velger og bruker primer, kan du velge den beste primaen for din makeupport og sminke. Det er viktig å vurdere hvilken primer som passer best til din hud, samt å finne ut hvor godt den virker for sminken din. Makeup-primaer er nødvendige for å holde sminken på plass, og for å sikre at det forblir intakt og utmattet hele dagen. Når du velger å bruke en primer, må du velge riktig type for å holde huden frisk, glatt og ungdommelig, og til å forlenge holdbarheten til din sminke.

Så n