Proteiner for håret – hvordan regenerere og bygge opp strenger?

Hår er en kompleks struktur konstruert for styrke og beskyttelse. Den består av tre lag: først en tynn lag av olje, skallet kalles cuticle; andre, og det største laget, en proteinrik keratinmassiv kalles cortex; og sist, de minste tre lagene av elastin, hær og vev kalles medulla.

Hår består også hovedsakelig av proteiner, som kollagen og elastin, noen ekstra mineraler og vitaminer. Proteinene er hovedkomponenten i hårets struktur og er essensielle for hårets utseende, seighet, styrke og vekst. Proteiner inneholder aminosyrer, som er de byggesteinene som danner disse proteinene.

Proteiner er en av de viktigste vitaminene og mineralene som trengs for å opprettholde en sunn hårbunn og hårsekk og for å opprettholde hårets naturlige skjønnhet. For å hjelpe håret med å generere nye strenger, regenerere og bygge opp, trenger vi å øke tilstedeværelsen av protein og komponentene som utgjør det.

Hva er proteiner og hva gjør de?

Proteiner er store organiske molekyler som inneholder aminosyrer, nitrogen og karbon, og er som kosttilskudd gjerne produsert fra animalske produkter som egg, melk og fisk. Proteinene har evnen til å binde vannmolekyler, hvilket er av stor betydning for frisk og skinnende hår. Proteinene inneholder også karbonhydrater, lipider og phytonæringsstoffer, som alle har en positiv effekt på hårets helse.

Proteiner brukes til å styrke strukturen til håret, gjenopprette og reparere skadet hår, stimulere hårvekst, gjenopprette hårets naturlige lyse og skinnende farge, samt å holde fuktighetsbalansen og elasticiteten til håret.

Vi har funnet ut at mange hairelementer kommer fra kosttilskudd som protein. Dette betyr at dersom du ønsker strålende og tykt hår, er det viktig å få riktig tilskudd av protein. Spesielt hvis du med jevne mellomrom sliter med håravfall, har elendig hårkvalitet eller har fargebehandlet håret. Slike situasjoner krever ekstra proteintilskudd.

Hvorfor trenger håret vårt proteiner?

Når håret blir eksponert for uønskede forhold, som ekstrem varme, vekslende temperaturer, miljøforurensning, utsettelse for UV-stråler, styling og fargebehandlinger, kan det bli følsomt og skadet. Dette skyldes at de naturlige oljerene og fuktigheten som håret inneholder, er innkapslet av utenlandske miljøelementer.

Proteiner gjenoppretter og bygger opp skadet hår, det gjør at skadet hår får igjen sin naturlige glans og bornighet. Aminosyrer som finnes i proteiner støtter strukturen til håret, noe som gjør at det ser friskt og ungdommelig ut. Proteiner bidrar også til å revitalisere fuktighetsbalansen i håret, noe som igjen gir håret naturlig glans, seighet og elastisitet.

Til slutt er det viktig å merke seg at proteiner hjelper håret med å beholde naturlig fuktighet. Dette betyr at proteinene trekker vannmolekyler til håret, som hjelper håret med å holde seg hydrert, foerholdsvis elastisk og fri for tørrhet. Det gir håret ekstra tyngde og mykhet.

Hvordan får du protein for håret?

Det finnes mange produkter som tilbyr en eller flere proteiner som ingredienser for å hjelpe med å håret med å opprettholde sunn måte. Det første du kan prøve, er å inkludere produkter som inneholder proteiner som hårkurer, spesielt hvis du ser en tendens til å miste håret eller fuktighet. Dette vil låse inn proteintilskuddene i håret og hjelpe det med å beholde fuktighet.

Noen eksempler på produkter som kan brukes, er håroljer, ekstrakter av planter som rosmarin, oliven, hibiscus, kokos eller avokado, som alle ikke bare gir håret naturlig glans og næring, men også hjelpe håret med å beholde balansen mellom fuktighet og bærekraft. Det andre du kan gjøre, er å inkludere hårprodukter som inneholder biotin og andre vitaminer, som biotin og keratin, som har vist seg å være kjernebestanddelen i sunn hårpleie.

Tilskudd som inneholder aminosyrer, er også veldig gunstige. De støtter hårets proteininnhold, bidrar til å reparere allerede skadet hår, og gir håret en naturlig glans. Du kan også inkludere tilskudd som marklaks eller krill olje, som hjelper til med å styrke håret og motvirke flass. I tillegg er det viktig at du holder kroppen hydrert, da dette også kan hjelpe med å styrke håret og gjøre det mer glansfullt.

SLUTTORD

Mens det er mange påståtte fordeler med proteiner for håret, er det fortsatt et par faktorer som må tas i betraktning. Dersom du har et tørt hår, bør du unngå å bruke produkter som inneholder store mengder proteiner, da dette kan føre til at håret blir enda mer tørt og skadet. Det samme gjelder for dersom du har et fett hår, i dette tilfellet bør du unngå produkter som inneholder for mye protein, da dette kan forårsake ytterligere fett på håret.

For å konkludere, kan proteiner være med på å regenerere og bygge opp håret. Imidlertid er det viktig å gjøre seg kjent med hvordan protein anbefales å bl