Slik renser du fet hud uten å skade den – De beste tipsene for perfekt hud

Fet hud er en svært vanlig hudtype som ofte ledsages av kviser, komedoner og glans. Mens sebumproduksjon er et nødvendig struktur for å opprettholde hudens naturlige barriere og hindre tørr hud, kan det føre til ujevn teint og problemer med urenheter. Derfor er riktig rens av fet hud en nødvendig del av et godt hudpleierutine hvis man vil ha en feilfri hud. Dette innebærer å fjerne alle urenheter uten å irritere huden og overdøve oljen.

Begynn med daglig rens kun med moderne produkter

Selv om det ikke er mye du trenger å gjøre for å rengjøre fet hud, er det viktig å starte med riktig type produkter. Faktisk, for mange produkter til disposisjon i dag som er spesielt formulert for fet hud, kan det være vanskelig å finne riktige. Først og fremst må du se etter sulfatfrie formler som ikke vil irritere eller tørke ut huden. Ellers, som ikke vil fjerne for mye olje, fett og vann fra huden. Vannbasert rens kan være for overflatisk til å ta vare på huden, så det er best å se etter oljebasert rens. Oljebasert rens er svært effektiv, men veldig myk på huden og fjerner både olje, fett og andre urenheter, men beholder hudens naturlige fuktighet. Som en ekstra beskyttelse, bruk et velforsynt, oljebasert micellar vann for å friske opp huden i løpet av dagen og fjerne eventuelle sminkrester som kan forstyrre huden.

Vær forsiktig når du renser

Fet hud krever nøye men mild rensing, for å fjerne urenheter uten å irritere huden. Når du renser, bør du aldri bruke produkter med skrubbe børster eller skrubbeformuleringer. Disse produktene frarådes å bruke, siden de kan bidra til å overdøve oljen og irritere huden. I stedet bruk et velforsynt variant av oljebasert rens og masser forsiktig produktet over hele huden i noen minutter. Dette vil sikre at huden er helt renset fra urenheter, uten å irritere eller overdøve oljen.

Se etter produkter som er beriket med antimikrobielle ingredienser

Etter rensing er det lurt å påføre et produkt som er beriket med antimikrobielle ingredienser for å dempe hudormer og hindre nye utbrudd. Dette er spesielt viktig for fet hud siden urenhetene tenderer til å bli forsterket når huden produserer for mye olje. Se etter produkter som inneholder Salicylsyre, BHA eller retinol, som er alle effektive antimikrobielle ingredienser. For å bekjempe kviser, se etter produkter med treaktig Acid. Disse produktene gir oversikt over huden, og demper kviser og kviser. Når du bruker disse produktene, bør du huske å alltid følge anbefalingene på etiketten eller på produktpakken. Det er heller ikke nødvendig å bruke mer enn en antimikrobial produkter, da dette kan føre til hudirritasjon.

Fukt hele tiden og hold hudhydratert

Å fukte huden din hver dag er ekstremt viktig, selv om du har fet hud. Denne hudtypen er ofte dehydrert på det dype nivået, så det er viktig å hydrere huden regelmessig. Uansett produkt du bruker, bør det inneholde ingredienser som hjelper huden med å holde fuktig, og forhindre flassende hud. En god fuktighetskrem for fet hud bør inneholde ingredienser som fuktighetsgivende ingredienser som aloe vera, agurk, niacinamid og glyserin. Disse ingrediensene vil hjelpe deg med å bevare fuktighetsnivået i huden, uten å forårsake oljighet eller blokkere porene.

Til slutt, bruk solkrem og beroligende produkter

Det er like viktig å beskytte huden mot solens skadelige stråler, selv med fet hud. Faktisk er solskader ikke beregnet for fet hud, så det er viktig å ta forholdsregler mot det. Derfor anbefales det å bruke en bredspektret solkrem produsert for fet hud, som vil beskytte huden mot de skadelige effektene av UV-stråler, uten å overdøve oljen. Ta vare på huden din med regelmessig bruk av solkrem, ikke glem å bruke et høyligettsittende antrekk, solhatt og solbriller for å unngå solstråling direkte på hudoverflaten. Endelig, for å forhindre hudproblemer som irritasjon og betennelse, anbefales det å bruke produkter som er beriket med beroligende ingredienser som aloe vera, ekstrakter av hybenrose eller rosa melka ekstrakt. Disse ingrediensene er kjente for å lindre irritert hud, slik at den etterfylles med næringsstoffer og beholde sin fuktighet.

Hva du trenger å huske på

Fet hud krever litt extra omsorg og oppmerksomhet, og korrekt rensing er en viktig del av hudpleierutinen. For å rense huden riktig, bør du bruke oljebasert eller sulfatfri rens, og utvise stor forsiktighet når du sveiper produktet over huden. Videre, for å bekjempe kviser, bør du bruke produkter som inneholder antimikrobielle ingredienser slik som salisylsyre, BHA eller retinol. Sist, for å holde huden fuktig og unngå dehydrasjon og flassing, bør du bruke produkter som er beriket med ingredienser som aloe vera, agurk og glyserin. Husk å alltid bruke solkrem og andre beskyttende produkter for å beskytte huden din. Ved å følge disse tipsene, vil du være i stand til å ta vare på huden din og opp