YES & NO – Hodetelefiterekspolitikk og myter

Sannheten om håroljebetening

Håroljebetening har blitt brukt for et svært langt tidsrom for å holde håret mykt, fuktig og skinnende. Det ble først brukt av greske og romerske kvinner, som vanligvis mixet olivenolje og ferskvann og brukte denne blandingen for å gjøre håret sunt og skinnende.

Håroljebetening ble deretter tatt opp av flere typer kulturer som Kinesiske, peruvianske og indiske, som brukte olje- og urtekomposisjoner for å holde håret motstandsdyktig og unngå skade fra naturkrefter. I tre århundrer har det fulgt en sky over håroljebetening, og mange har fremdeles misfornøyd med ideen og forståelsen.

Mens mange står skeptisk til å emulere kvinners skjønnhetstjenester, bør man ta seg tid til å evaluere håroljebetingningens virkelige sannhet. Gitt at mange selskaper nå produserer nisserserier og spesialoljer for håroljebetening, er det på tide å sørge for at alle er bevisst på sannheten om håroljebetening.

Hvilken hensikt tjener håroljebetening?

En håroljebetening er en blanding av spesialoljer blanding som brukes for å rense og revitalisere håret. Den har to hovedformål. For det første, som en hårdekkende, trenger oljeblandingen inn i håret for å låse inn fuktighet. Dette virker som en hengende kurvil for fuktighet, og dette resulterer i en skinnende glans. Den andre er å tilføre håret vitaminer og mineraler som er nødvendige for å styrke hårskiven og hårfolliklene.

Hvordan gi min håroljebetening det mest optimale resultatet?

For å sikre at håret ditt får de riktige vitaminene og mineralene, er det viktig å velge riktig hårolje for hårets struktur. Gitt at oljeblandingen må bygges opp gradvis, kan det være lurt å begynne med en lett olje, som kokosnøttolje eller olivenolje, og deretter bygge opp en høy kvalitets oljeblanding bestående av mer uregelmessöer som neem olje, arganolje, jojobaolje og tamanuolje.

I tillegg er det svært viktig å forberede håret ditt ved å vaske det først for å fjerne innestengt smuss, olje og stylingprodukter. Dette kan gjøres ved å bruke en tørr shampoo eller en eksfoliering tilberedt hjemme fra kokende kaffe og sukker.

Deretter må du sikre at håret er tørt og ikke fuktig før du begynner å bruke oljeblandingen, slik at oljen ikke absorberer unødvendig fuktighet som kan bidra til at håret blir skittent eller luktende.

Rengjør olje med de varme og skrobende bevegelsene, med hendene eller et massasjeapparat, og fokuser på tørr og skadet hårene som er vanskelig å behandle. Oljen skal påføres håret mot hårets vekstretning og la det stå i 15-20 minutter før det skylles av. Til slutt, sørg for å bruke en nærende balsam.

Hvilke produktiviteter anbefales ikke for å se sannsynlig håroljetrender?

Røyking og utsatt bruk av solsen kremer er uønsket for å se sunne håroljeresultater, da røykemolekylene og skadelige frie radikaler som eksisterer i solsen kremer kan trenge seg inn hårene og forstyrre viktige hår vitaminer og mineraler.

For det andre, må en unngå å over styre håret ditt til enhver pris. Dette betyr at over styling av hår som feks hårføner, krølltang, krølltenger og glattejern, bør unngås, da den intensive bruken av varmeapparater reduserer hårets fuktighetsinnhold og begrenser dets strukturelle integritet, som resulterer i en større sårbarhet og svekkelse av hårets skjellag.

Endelig bør du holde håret ditt naturlig, da prøvekjemisk behandlinger som permanent og vinkling kan tørke håret ut og forstyrre hårets strukturelle integritet på lang sikt.

Myter om håroljebetening

Oljeblanding kan tette åpningene i håret

Selv om det kan være litt forvirrende, dette er faktisk ikke sant. Håret inneholder allerede fuktighetsgivende oljesekresjoner som lyser inn og ut av håret. Oljeblandingen fungerer virkelig som en fuktighetssealant som begrenser utflukten av fuktighetsgivende oljer og gir håret et ekstra hydrofil lag for å beholde fuktigheten.

Oljeblanding kan gjøre håret fettete

Håroljebetening kan ikke brukes for ofte, og det skal brukes nøye og bør følges opp med skylling. Selv om dette er sant, betyr det ikke at oljeblandingen innehar en egen evne til å gjøre håret fetere eller oljig. Faktisk absorberer oljeblandingen alle de tilstedeværende oljene som er tilstede på håret som allerede eksisterer.

Så, mens det er nødvendig å være forsiktig med oljeblandingen, er det ikke å anbefale at det ikke blir brukt. Det betyr ikke det at det ikke kan brukes hver gang, men det bør begrenses basert på behovene dine.

Konklusjon

Håroljebetening er et produkt som brukes av mennesker i over 2500 år, som kan tilføre fuktighet, glans og næring til håret og øke skjønnheten på håret. Imidlertid, med fremdeles eksisterende myter om håroljetrendene, er det viktig at man forstår sannheten om hva oljeblandingen består av