Bøtemiddel for flisete og sprø negler

Hver dag utsettes neglene for skader. Vaskemidler, kosmetikk og harde gjenstander er bare noen av faktorene som skader dem. Usystematisk og uriktig manikyr samt en naturig tendens til å brekke neglene hjelper ikke heller. Sjekk hva symptomene, årsakene og bøtemidlene for flisete og sprø negler er.

Symptomer

Sprø negler har en tendens til å knuses. De er ofte flisete i tuppene og misfarget. Dessuten er negleryggen utviklet og kantene brekker og fliser seg. Ikke bare kan svake negler knuses, problemet med sprø negler påvirker også mennesker med sterke negleplater. Men i dette tilfellet brekker neglene i kantene så det er lettere å kurere.

Årsaker

Flisete og sprø negler kan være bestemt genetisk. Hvis det stemmer i ditt tilfelle, vil du måtte være svært dedikert i kampen for vakre negler. Et sunt kosthold, riktig pleie, inkludert regelmessig brukt negleserum, kan forbedre neglenes tilstand.

Kampen mot sprø og flisete negler er lettere å vinne for folk som har naturlig harde negler der tilstanden bare svekkes av og til. I en slik situasjon er det nok å inkludere bestemte produkter på menyen og unngå å bruke vaskemidler som neglelakk og neglelakkfjernere.

Hovedårsakene til flisete og sprø negler er:

 • et kosthold med lite sink, jern, silikon og B-vitaminer,
 • ingen vane med å gi fuktighet til hender og negler (spesielt i tilfelle fuktighet, frost og tørr luft),
 • hyppige temperaturendringer,
 • lang dynking av neglene i vann,
 • bruk av neglelakkfjerner med aceton,
 • utførelse av husarbeid uten beskyttelseshansker,
 • uriktig filing,
 • hyppig kontakt med vaskemidler og kjemikalier.

Bøtemidler

 • Riktig kosthold
  Hvis tilstanden til neglene dine ligger i feil kosthold, bør din nye meny inkludere produkter rike på vitamin A, B1, B2, B3, B9, E og mangan, magnesium, sink, jern og fosfor. Du bør tilsette solsikkefrø og gresskarfrø i retter eller bruke det som separat snacks. Det er verdt å huske på at sink og jern vil forbedre tilstanden til ikke bare negler, men også hud og hår.
  Valmuefrø, sesamfrø, tørket frukt, spesielt uten sulfur, og kakao, som er en kilde til magnesium og jern, anbefales også. B-vitaminene kan finnes i frokostblandinger, egg og belgfrukter. I tillegg bør du velge magert kjøtt og fet fisk og drikke minst to liter vann hver dag. Dette er viktig fordi neglene dine kan brekke på grunn av tørrhet. En slik dose vitaminer bør forbedre tilstanden deres etter bare en måned.
 • Riktig pleie
  Noen kvinner bruker regelmessige manikyrbehandlinger for å holde neglene i god stand. Du trenger ikke besøke noen skjønnhetssalong hvis du følger noen få enkle regler. Først av alt bør du file neglene fra siden av neglen og til midten i bare én retning. For det andre bør du bruke en fil av glass eller keramikk. Videre bør du bli venner med et negleserum (bruk det flere ganger i uken). I tillegg bør du prøve å ikke ha neglene i vann for lenge siden det svekker negleplaten.
  Riktig kosthold og riktig pleie må gå hånd i hånd; mens den første gir fuktighet til neglene fra innsiden, virker kosmetikken fra utsiden. Spesielt anbefales fuktighetsgivende oljer og kremer i små tuber, som du kan ta med deg hvor enn du går.
 • Beskyttende hansker
  Når temperaturen er lav tar du på varme hansker som beskytter neglene mot værets skadevirkninger. Når du rengjør eller vasker bør du bruke hansker laget av latex eller andre materialer som beskytter neglene mot vaskemidler. Hvis du jobber med kjemikalier eller kaustiske stoffer på daglig basis bør du gjøre det samme.

Flisete og sprø negler – hvilke sykdommer indikerer de?

Hvis du spiser riktig og tar vare på neglene, og de fortsatt er flisete og sprø, kan det indikere en sykdom. Neglenes dårlige stand kan være symptomer på malabsorpsjon eller hormonelle lidelser, psoreasis, atopisk dermatitt, diabetes og mykose.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *