Bøtemidler for sunne negler: en steg-for-steg-guide

Hva er viktigst: vakre eller sunne negler? Må det ene alltid utelukke det andre? Vakre negler trenger ikke å være lange eller lakkert i forskjellige farger. Nå for tiden er det en voksende tendens til å ta vare på neglene i stedet for å dekorere dem. Sauténegler skinner mindre men har en naturlig, sunn glans. Dessverre er det ikke nok å slutte å lakkere neglene for å oppnå den. Naturlig pleie krever flere behandlinger enn påføring av to lag neglelakk, men utført regelmessig gir den overraskende resultater etter bare en uke. Hvordan gjøre neglene våre sunne og vakre? Hvordan utføre en manikyr riktig og hva er japansk manikyr? Er en næringsgivende neglebløtlegging effektiv? Hvis ja, hvordan lager man den til?

Hvordan ta vare på neglene dine?

All neglelakk, enten det er hybrid, gelé eller akryl, tørker ut negleplaten og blokkerer tilgangen på luft. Som et resultat blir neglene sprø og begynner å flise seg. Hvis du lakkerer dem ofte uten å gi dem tid til å regenerere seg svekker du tilstanden deres. Av den grunn er første steg til sunne negler å ta periodiske pauser fra neglelakk (i minst 2-3 uker).

Vi svekker ofte neglene våre, for eksempel når vi utsetter dem for hyppig kontakt med vaskemidler og vi ikke bruker beskyttelseshansker. Før vi gjør noe husarbeid, enten det er oppvask eller støvtørking, må vi beskytte hender og negler.

Ikke glem et sunt kosthold. På menyen, i hvert fall når neglene regenereres, bør du bruke produkter som er rik på sink, kobber og silikon, det vil si nøtter, gresskar og solsikkefrø.

Vakre negler – steg for steg

Hva bør du gjøre for at neglene dine skal se vakre ut? Det første steget er en manikyr, det neste en næringsgivende neglebløtlegging, som gir fuktighet til huden og styrker negleplaten.

Manikyr

 1. Fjern gamle lag neglelakk ved hjelp av neglelakkfjerner uten aceton. Så vasker du hendene med mild såpe.
 2. Bruk papir- eller glassfil til å forme neglene. Gjør det bare i én retning.
 3. Påfør neglebåndsmykner eller dynk hendene i vann med olivenolje i noen minutter.
 4. Tørk hendene dine og dytt neglebåndene skånsomt bakover med en oransje pinne.
 5. Fjern overflødig neglebåndshud med bruk av neglenipper. Vær forsiktig så du ikke klipper for dypt, siden det kan skade neglematrisen.

Næringsgivende neglebløtlegging

 1. Varm opp et halvt glass olivenolje.
 2. Tilsett vitamin A + E fra kapsler, det kan kjøpes på apotek.
 3. Dypp neglene i varm olivenolje og hold dem der i minst 10 minutter.
 4. Tørk hendene med et papirhåndkle. Det er best om du ikke vasker hendene men heller masserer oljen inn i huden.

Hvordan gjøre neglene vakre?

Hver behandling må utføres regelmessig hvis du vil holde på resultatene så lenge som mulig. Av den grunn bør manikyr og næringsgivende neglebløtlegging utføres systematisk, helst en gang i uken. Videre er det lurt å gi fuktighet til negleplaten med oljer og serum. Bare masser produktet inn i hud og negler, spesielt i matrisen.

Du kan bruke:

 • lakserolje som hindrer neglene i å flise seg og bli sprø. Den bør brukes to ganger for dagen – morgen og kveld;
 • arganolje med antialdrende og intenst næringsgivende egenskaper. Du kan tilsette noen dråper sitronsaft og påføre på negleplaten og hele hånden;
 • multivitamin næringsgivende serum – tilgjengelig på apoteket. De inneholder et kompleks av vitaminer og styrkende ingredienser som keramider, keratin, kalsium eller fettsyrer. Regelmessig bruk hindrer neglene i å flise seg og bli sprø. Velg de med en kost slik at du kan massere serumet inn i negler og hud;
 • serum i form av klar neglelakk – disse inneholder mange verdifulle ingredienser men kan bare fjernes med neglelakkfjerner. Bruk disse bare etter 2-3 uker fra begynnelsen av regenereringsprosessen. De bør påføres hver dag 3 dager på rad og fjernes med neglelakkfjerner uten aceton. Så, etter en pause på to dager, kan påføringen gjentas.

På den andre siden bør du unngå serum med formaldehyd. Selv om de kan styrke neglene dine blir de også tørre og misfargede. Formaldehyd forverrer også neglebåndenes tilstand.

Japansk manikyr

Japansk manikyr gir næring til tørre og flisete negler. Behandlingen involverer massering av en spesiell fuktighetsgivende masse inn i negleplaten. Massen inneholder vitamin A, E og H, provitamin B5, keratin, bipollen og silica fra det japanske hav. Denne behandlingen gjør neglene vakre og glansfulle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *