Hvordan ta vare på hender og negler? Riktig pleie hjemme og på salong

Huden på hendene har få talgkjertler og et tynt lag fettvev, noe som er grunne til at den raskt mister det beskyttende lipidlaget under påvirkning av ytre faktorer. Som en konsekvens blir huden tørr, sprukket og rød, og neglene er matte. Hvordan ta vare på hender og negler? Hvordan bli kvitt mørke flekker hjemme og på salong? Sjekk under hvordan du gjør det ordentlig.

Hvordan ta vare på hendene dine?

Selv om vi kan ha bruk for hjelp fra en profesjonell skjønnhetspleier, bør vi kunne utføre grunnleggende behandlinger hjemme.

Håndpleie hjemme

For å hindre huden i å tørke ut bør du bruke fuktighetskrem etter hver håndvask, noe som gjenoppbygger hydrolipidlaget. Det beste valget er en krem beriket med fuktighetsgivende, beskyttende og lindrende stoffer, som petrolat, glyserin, aloe, allantoin og silikon. Etter noen dagers systematisk behandling blir hendene myke og glatte.

Hvis du synes det er vanskelig å påføre kremen regelmessig og huden er tørr og sprukket, kan du prøve å regenerere hendene. Om kvelden masserer du et tykt lag næringsgivende håndkrem, serum eller maske inn i hendene. Hver av disse inneholder en ebtydelig dose vitaminer samt næringsgivende og regenererende stoffer. Så tar du på bomullshansker og legger deg til å sove. Et slikt kompress gjør at ingrediensene i produktet trenger dypere inn i huden.

En like god behandling er et raskt fuktighetsgivende bad. Varm olivenolje i skål og dynk hendene i den. Etter noen minutter tørker du av huden med et papirtørkle.

Håndpleie på salong

Hvis du har bestemt deg for å bruke profesjonell hjelp, er det lurt å velge et Manikyrspa med parafin. Det regenererer negler og tørr hud. Det begynner akkurat som en klassisk manikyr med å fylle ut neglene, kutte neglebåndenen og polere neglene. Så er det tid for sukkerskrubb, som ikke bare renser huden men også glatter den ut og gir den næring takket være planteoljer. Så fjernes overflødig sukker og skjønnhetspleieren masserer den næringsgivende oljen inn i neglene ogsmør beriket med fuktighetsgivende og regenererende stoffer inn i huden. Slike hender bør dyppes i smeltet voks tre ganger for å få et tykt lag. Så pakkes de tett inn i plastposer. Etter 15 minutter fjerner du dem fra hendene. Etter en slik behandling er huden glatt, fuktig og neglene ser sunne ut.

Hvordan ta vare på neglene dine?

Neglenes dårlige tilstand er en konsekvens av kontakt med vaskemidler, som tørker ut negleplaten. Når neglene er overdrevent tørre, blir de sprø og fliser seg lett. I tillegg begynner det å dukke opp mørke flekker og misfarginger, noe som betyr at kroppen vår vil fortelle oss noe og at det ikke er gode nyheter. I denne situasjonen er det lurt å besøke en dermatolog som bør foreskrive en dose vitaminer og mineraler.

Mørke flekker på hendene

Her kan vi skylde på solen. Solstrålene stimulerer melanocytter, eller celler som produserer melanin, brunt hudpigment. Som et resultat av lang soleksponering, der melanocyttene samler seg opp, former de mørke flekker.

Misfargede hudflekker og mørke flekker – hvordan bli kvitt dem hjemme?

For å bli kvitt misfarginger på egen hånd, eller i det minste for å bleke dem, bør vi skaffe oss kosmetikk som bleker flekker. Utvalget er stort: noen av dem forbedrer eksfoliering av epidermis, mens andre bremser pigmenteringsprosessen og hindrer dermed ny misfarging. Slike produkter inneholder vanligvis hydrokinon, arbutin, vitamin A eller C og fruktsyrer eller kojinsyre, liposyre, azaleosyre eller fytosyre i moderat konsentrasjon.

Begynn med håndskrubb for å fjerne døde hudceller og jevne ut hudtonen. En slik prosedyre bør gjentas hver 4-5 dag, fordi den legger til rette for absorpsjon av stoffer. Hvis vi må bli kvitt bare små flekker bør vi velge en krem med en spesiell applikator som tillater presis påføring. På den andre siden, hvis målet ditt er å lysne huden på hendene jevnt, bør du bruke en blekende krem som vanlig håndkrem. Slik kosmetikk gjør vanligvis huden mer sensitiv for solen, så påfør den før leggetid. Om dagen bør du beskytte huden med en krem med høyt UV-filter, minst solfaktor 30, for å hindre at nye flekker oppstår.

Misfargede hudflekker og mørke flekker – hvordan bli kvitt dem på salong?

En profesjonell behandling begynner ved å utføre en grov saltskrubb, som legger godt til rette for absorpsjon av aktive ingredienser. Deretter masserer skjønnhetspleieren et depigmenteringsserum inn i hendene før de påfører en blekende algemaske med morbærekstrakt og arbutin. Etter 15 minutter fjernes masken fra hendene. På slutten brukes en håndkrem for å utføre en behagelig håndmassasje. Resultatet er glattere og lysere hud, men en serie behandlinger er nødvendig for å redusere problemet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *