Japansk manikyr – en steg-for-steg-guide

Mange kvinner opplever problemer med flisete og sprø negler. Japanske kvinner fant en kur allerede for fire hundre år siden. Hva er japansk manikyr og hvordan gjør man det? Hva er effekten av behandlingen? Er det bedre å gjøre det hjemme eller på salong?

Hva er japansk manikyr?

Japansk manikyr har blitt brukt av japanske kvinner i fire hundre år. Den gjør neglene velnærte samt ekstremt glansfulle. Metoden ble utviklet av det japanske selskapet P.Shine, derav det andre navnet på japansk manikyr (‘manikyr p.shine’).

Japansk manikyr handler om å gni en spesiell masse med vitaminer og mineraler inn på en naturlig negleplate og påføre et lag pudder oppå denne. Massen har en karakteristisk grønn farge og inneholder stoffer som gir næring og styrke til neglene og gir dem en unik rosa perleglans. Det er takket være vitamin A og E, silica fra det japanske hav, bipollen og keratin.

Før vi påfører massen bør vi polere topplaget på hver negl. Slik kommer massen inn i det dype laget av negleplaten. For å holde den her, masserer du en liten mengde av det spesielle pudderet inn i neglene.

Hele hemmeligheten ligger i å gni massen og pudderet riktig: i samme retning og ved hjelp av hjorteskinnbuffere; grønn brukes til å gni massen, og rosa til pudderet. Under behandlingen bruker man ingen metallfiler og kutter ikke neglebåndene.

Japansk manikyr – steg for steg

For å påføre japansk manikyr hjemme trenger du:

  • dobbeltsidig fil brukt for å kortne og polere neglene før behandlingen,
  • plastspatel for å påføre P.Shine-massen og pudderet samt for å fjerne neglebåndene
  • massen bør gnis inn i negleplaten ved hjelp av den grønne bufferen med energiske bevegelser,
  • pudderet bør påføres ved hjelp av den rosa bufferen med energiske bevegelser. Dette gjør at stoffene i massen fritt kan trenge inn i negleplaten.

Behandlingen tar rundt 40 minutter og bør gjentas hver 3. uke.

Japansk manikyr – effekt

Japansk manikyr er en metode som gir næring og styrke til naturlige negler og gir dem en sunn rosa perleglans. Dette er på grunn av ingrediensene i den naturlige massen: vitamin A og E, keratin, bipollen og silika fra det japanske hav. Japansk manikyr anbefales spesielt for skjøre, sprø og flisete negler.

Effekten av behandlingen er synlig umiddelbart etter prosedyren. For at det skal vare bør den gjentas 3-4 ganger innenfor et intervall på 3 uker.

Japansk manikyr – hjemme eller på salong?

Japansk manikyr er en svært populær behandling på skjønnhetssalonger. Men du kan like gjerne kjøpe deg et sett og gjøre det selv. Bare sørg for at du velger god kvalitet og det originale produktet. Bruk av plastbuffere i stedet for naturlige kan føre til manglende resultater.

Japansk manikyr og hybridmanikyr

Rett etter at du har utført japansk manikyr bør du ikke utføre hybridmanikyr. Det er fordi negleplaten er for fet da. Det er best å vente i rundt to dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *