Tørr eller fuktig hårolje?

Hva gjør du best for å ta godt vare på håret ditt?

Timeglassfigur. Lyset fra november solen kommer gjennom de butikk vinduene og når vår håp og ønsker. Tenkt hvor mange mennesker som er så glade for at november er her. På denne tiden kan du se håret til mange personer som ser fantastisk ut og levende ut. Dette er resultatet av flittig hårpleie. Det er mange måter hvor man kan behandle sitt hår på for å få det til å se friskt og glansfullt ut. Den vanligste måten er å bruke hårolje.

Hårolje er et produkt som du kan finne i alle hårpleie-produkter som det finnes på markedet i dag. Oljen gir næring til hårrøttene og kutikula (den stiveste overflaten av enhver del av håret). Det hjelper å mykgjøre og glatte håret, styrker det og gir det glans og skinn.

Når det kommer til å bruke hårolje, er det en debatt mellom å bruke den tørre eller fuktige metoden. Hver av disse metodene har sine egne fordeler og ulemper. Det kan gjøre det vanskelig å velge hvilken metode som er den beste.

Hva er dry hair oiling?

Tørr håroljeing krever at du låser håret så mykt som mulig og påfører oljen til svette eller delvis tørre håret. Små mengder olje er nødvendige for å sikre at oljen ikke overbelastes, og det er ikke nødvendig å vaske det ut. Det behandlede håret etterlates formidable, glatt, strålende og mykt, siden oljen ikke blir borte etter å ha blitt absorberert, men pakkes inn i håret.

Fordelen med tørr håroljeing er at det spare tid, siden du ikke trenger å vaske håret igjen etter oljeing. Derfor trenger du ikke å bekymre deg for at oljen ikke blir fjernet, og du kan dermed få håret ditt til å se bra ut og friskt ut på kort tid. Men hvis du har veldig tørt eller skadet hår, kan det være best å gå med en fuktig og nærende oljetreatment.

Hva er wet hair oiling?

Våt håroljeing innebærer å fukte håret med lunkent vann, og legge til olje ønsket område. Denne prosessen gjentas et antall ganger, avhengig av behovet for olje. Siden håret er fuktig, absorberes oljen lettere. Dette gjør det lettere å dra fordeler av oljen på alle tråder.

Noen hair-oljer fungerer perfekt på vått hår. Oljer som arganolje, kokosolje og jojoba olje er flotte oljer for vått hår og holder seg godt på fuktig hår. Dette skaper et friskt og mykt utseende og hjelper håret å bevare mykheten og glansen.

Fordelen med våt håroljeing er at det gjør det lettere å nære håret og se ettern effektene etterpå. Hvis du har veldig tørt hår, kan det være lurt å bruke en olje som kan absorberes lett ved vått hår, slik at det får håret til å føles mykt og friskt.

Konklusjon

Begge metodene har noen unike fordeler, og som et resultat handler det egentlig om personlig preferanse. Den tørre olje metoden er best for de som ønsker å spare tid, mens hvis du har veldig tørt hår og ønsker å nære det grundig anbefales det å gå med en fuktig og nærende oljetreatment. Forsøk begge metodene og se hva som fungerer best for ditt hår, og gi det gode, skreddersydde omsorg.