Gjør hybridmanikyr med Gelénegler skade neglene?

Negler er viktige for å se fine og stilfull ut, og mange kvinner ønsker perfekte, sunne og lange negler. For dette, har hybridmanikyr nå blitt en stor trend. Det er et mix mellom manikyr og gellack, som begge har fordeler og ulemper. Så, gjør hybridmanikyr skade neglene? Vi vil se nærmere på hvordan hybridmanikyr fremkaller skade på neglene.

Hva er hybridmanikyr?

Hybridmanikyr er et middel for å få sterke, smidige og flott utseende negler. Det er kombinasjon av manikyr og gellack, og har begynt å bli en veldig populær behandling. De som velger denne typen sminke, ønsker å få luksuriøse og naturlige negler som kan vare opptil tre- fem uker.

Når du søker hybridmanikyr, må du først få vanlig manikyr hvor neglebåndene blir trimmet og neglene formes, før det vaskes, avfetter, fukter og til slutt anvender lakk. Når den første lakken er gjort, så påføres en andre lag som kalles for «base coat». Dette skaper den typiske glans av gelénegler. Etter dette, påføres den neste lag igjen som kalles for «colour coat» som er den valgte nyansen. Etter dette så legger man den spesielle coat lakken som er av generell type. Denne coat lakken er veldig forskjellig fra å bruke tradisjonelle manikyrløsninger, som er mindre kvalitative.

Hvordan skaper hybrid manikyr skade på neglene?

Under hybridmanikyrprosessen, påføres produkter som inneholder affarvingskjemikalier som kan forårsake betydelige skader på konstruksjonen til neglen. Dette skader ofte neglen vet og skaper sår og betennelser som følge av å gjøre at lagene, som støtter veksten av neglene, mister sin seighet.

Faren med å ha hybridmanikyr utført, er at det kan forårsake misfarging og hevelse av neglene. Dette skyldes at selve prosessen med å påføre den spesielle coat lakken skaper et såkalt tettewkrome mikro- miljøet som igjen påvirker den naturlige strukturen til neglene.

Når neglene blir eksponert for affarvingskjemikalier, er det flere faktorer som forårsaker uhelbredelig skade, blant annet irritasjon som følge av kjemikaliene, svikelser i fukten i hindene og beskyttelsen som legges omnegelen.

Uheldigvis, er det mange som tror at hybridmanikyr bare erbegrenset til å la neglene vokse raskere, men faktum er at det tvert om bidrar til å forstyrre neglene og få dem til å ødelegges.

På grunn av den tynne formen og enhåndtering bør oppmerksomhet gis til åpne sår eller betennelser som kan oppstå fra hybride manikyr. I tillegging kan sår hevelse i neglene føre til mikro-skade som vil svekke den naturlige strukturen til neglene og dermed forstyrre manikyr for å se så bra ut som mulig.

Hvordan unngå skader?

Selv om hybridmanikyr kan bidra til å raskt og vedvarende få sterke og flotte negler, er det ikke nødvendigvis det beste for neglene. Derfor er det viktig å vite når å ta en pause fra hybridmanikyr og velge alternative behandlinger som for eksempel etter botox behandling.

Førstedet du kan gjør er å begrense lengden på hybridmanikyrgjøremålene. Å ha lengre hybridmanikyr kan skade neglene. Så, det anbefales å begrense bruken til en uke for hver gang.

En annen metode er å begrense antall ganger man gjør hybridmanikyr. Da bør man ikke gjøre denne mer enn seks ganger i løpet av året, på grunn av den skadelige effekten som det kan ha på neglene.

Man bør også holde neglene så luftige og åpne som mulig, slik at de kan trekke frisk oksygen og dermed hindre skade. Man burde også bruke hansker når man arbeider med hybridmanikyr, for å unngå skader som kan oppstå fra manikyrprodukter.

Oppsummering

Hybridmanikyr kan bidra til å forbedre utseendet på neglene, men det kommer med noen risikoer. Det anbefales å begrense bruken av hybridmanikyr til en uke for hver gang, og ikke la det går over seks ganger per år. Man skal også følge teknikker for å holde neglene åpne, så de kan få tilstrømming av oksygen og unngå skade.

Det er viktig å huske på at neglene er utsatt for skader, derfor må man alltid sørge for å ta ekstra godt vare på dem for å unngå skade. Hvis du merker noen av de ovennevnte skadens effekter, må du umiddelbart slutte å bruke hybridmanikyr og velge alternative metoder.