Tørker matt leppestift ut leppene dine? Vi har en måte å fikse det på!

Matt leppestift har regjert i månedsvis nå. Ikke så rart – saftig rød i matt versjon ser elegant, originalt og vakkert ut. Det er riktignok ikke alle som kan gi etter for matthetsgalskapen innen sminke. Matt leppestift tørker ut leppene, fremhever sprukken hud på leppene, samler seg i sprekkene og gjør at huden flasser. Møt 5 måter å forberede leppene på mattheten!matt-leppestift.jpg

1. Start med leppeskrubb

Hva er den beste måten å bli kvitt tørr hud som kan fremheves av matt leppestift på? Skrubb, selvsagt. Mange av oss bruker en ansiktsskrubb jevnlig, mens vi glemmer leppeskrubben helt. Vi påfører en myk eller hjemmelaget skrubb (honning blandet med sukker) på leppene og masserer dem med for eksempel tannkost.

2. Husk fuktigheten

Akkurat som enhver annen kroppsdel trenger også leppene ordentlig fuktighet. Før du i det hele tatt tenker på leppesminke påfører du nærende pomade, som gir leppene rikelig med fuktighet. Klapp den inn, vent til den tørker og du er klar! Du kan gå videre til leppesminken.

3. Påfør leppestiftbase

Du påfører øyenskyggebase for at øyenskyggen skal holde lengre og se mer intens ut. Hvorfor påfører du ikke en base under den matte leppestiften? Leppestiftbasen sikrer nøytralisering av leppestrukturen og den sfarge, så leppestiften er lettere å ta på og selv en liten mengde gir perfekt dekke.

4. Bruk concealer

Uttrykksfull leppesminke må fremheves ordentlig, og en slik effekt kan vi bare oppnå ved kontur og intens farge. Ordentlig fargeverdi gis av leppestiftbasen, men skarp kontur oppnås ved hjelp av concealer. Påfør en liten mengde av concealeren langs leppekanten for å skape kontrast.

5. Bli venn med liplineren

Akkurat som med vanlig leppestift trenger også matt leppestift lipliner. Leppeblyant i fargen til leppestiften eller en tone lysere holder leppestiften innenfor linjene, som ikke går forbi leppekonturen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *